Eerste weekend in Kaapstad & m’n stage is begonnen
Door: Renate de Jong
Blijf op de hoogte en volg Renate
27 Augustus 2015 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Zaterdag gingen Marije en ik naar het strand, bij Clifton bay. Het was namelijk 28 graden. Ik zal jullie er even aan herinneren dat het hier winter is… Ooit een winterdag in Nederland meegemaakt met 28 graden en volle zon? Hier wel dus! ’s Avonds zijn we gaan eten bij Primo Piatti, waar ik laatst ook had gegeten met Julia en daarna hebben we thuis allebei een dutje gedaan en gingen we nog eventjes stappen. We hadden alleen geen flauw idee waar we heen konden, dus we gingen weer naar Dubliner, like the night before. Helaas waren er veel te veel mannen binnen in vergelijking met het aantal vrouwen, dus we werden niet bepaald met rust gelaten. Dat was niet heel chill. Om 1u kreeg ik honger en gingen we even een chickenburger eten. Daarna taxi naar huis gepakt en lekker een beetje op tijd gaan slapen.
Maandag had ik om 08.20u met m’n collega Jamal afgesproken bij Civic Centre, dit is een busstation. Vanuit hier gingen we met de bus naar Woman Online (stagebedrijf). Het is meer dan een uur met de bus, aangezien ik twee keer moet overstappen. Ik ben dus blij als ik volgende week een auto heb met Simone & Faye! Tijdens mijn eerste stagedag heb ik me vooral ingelezen door artikelen op de website http://womanonline.co.za/ te lezen en heb ik meegekeken met een collega. De dag vloog voorbij, voordat ik het wist gingen we weer naar huis!
Dinsdag mocht ik weer om 07.00u uit de veren. Om 09.30u moest ik namelijk weer op stage zijn. Dinsdag heb ik een aantal artikelen op de website van Woman Online geplaatst via Wordpress en ook kennis gemaakt met (voor mij) nieuwe dingen op de sociale media. ’s Avonds hebben ik en Marije gegeten bij JC, dat is een soort pub bij ons hotel. Je moet er best wel lang wachten op je eten, maar uiteindelijk komt het en als je geluk hebt is het nog het goede eten ook en niet een totaal anders gerecht… Marije had namelijk een ‘chicken ceaser salad’ besteld, maar ze kreeg een schnitzel…
Op de woensdag heb ik weer nieuwe dingen geleerd op stage en ’s avonds zijn Marije en ik gaan eten met Kees en zijn kamergenoot. Kees zat afgelopen jaar bij mij in de klas en gaat vanaf maandag ook hier ergens in Kaapstad stagelopen. We gingen dineren bij ‘Mama Africa’: Wat een GEWELDIGE tent! Echt het leukste diner wat ik hier in de afgelopen twee weken heb meegemaakt. Ik at ‘Bobotie’ & ik lustte het! Ik heb zelfs rijst op, het was best lekker haha! Om 20.00u begon er een Afrikaans bandje te spelen, echt geweldig! Hier ga ik sowieso nog vele bezoekjes aan brengen de komende maanden.
Toen we rond 22.00u thuiskwamen ging ik snel douchen, want m’n roomie zou rond die tijd aankomen in Kaapstad! Simone (die ik ken van school) kwam rond 23.00u de kamer inlopen: YES ik heb eindelijk een kamergenoot!
Inmiddels is het weer donderdag en ga ik weer lekker een dagje stagelopen. Toen ik net een uur aan het werk was vanochtend, viel de stroom uit. Ik dacht: Pfieeuww ik heb gelukkig net mijn laptop 100% opgeladen, maar toen merkte ik al vrij snel dat het internet het zonder stroom dus ook niet doet. Erg fijn… Ik had niets meer te doen zonder internet. Een half uur daarvoor had ik namelijk net mijn voorbereidingsverslag voor school ingeleverd en eigenlijk had ik dit verhaaltje ook al geschreven (tot deze alinea dan, want ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken… ) Gelukkig duurde de stroomuitval niet lang en konden we binnen een kwartier weer verder werken!
Vanavond gaat Marije groentjes voor Simone en mij koken, ik ben benieuwd! Verder is morgen is Marije jarig, dan is ze eindelijk geen tiener meer en dat wordt dus lekker feesten hier, doeiii!
27 Augustus 2015 - 12:26
Mama:
Ik heb het toch gezegd, RIJST eten.
Zie je wel dat het best lekker is.
Feliciteer Marije maar van ons.
groetjes uit Vlijmen -
27 Augustus 2015 - 13:00
Anja VdW:
Zo te zien vermaak je je prima !!! Blijf van die leuke week verslagen schrijven, dan kunnen wij allemaal lekker meelezen. En dat rijst best wel lekker is dat is toch weer mooi meegenomen. Ben benieuwd wat je nog meer lekker gaat vinden in de komende maanden ;-)
Grts,
Anja -
27 Augustus 2015 - 13:17
Renate De Jong:
Hahaha ik wist dat die reactie van je kwam mam! Ik zal ze ook namens jullie feliciteren uiteraard. :)
& ik zal proberen iedere week een verslagje te blijven schrijven Anja, ik denk alleen dat als het mooier weer wordt hier ga ik het misschien wel een beetje vergeten haha! -
27 Augustus 2015 - 17:34
Tonnie:
Je heb weer veel te vertellen,leuk hoor. En wat het eten betreft, ja je gaat steeds meer uit proberen.
Grt uit drunen. -
31 Augustus 2015 - 10:01
Marielle:
wij zijn ook weer thuis,dus tijd om ook je verslag te lezen haha,
lijkt me geen straf om daar te zitten met dat mooie weer!!
Alisha dacht dat we wel dicht bij jou zaten toen we op vakantie waren,
maar we hebben haar toch maar duidelijk gemaakt dat,dat nog wel een stuk verder was.
geniet er maar lekker van
groetjes van ons -
01 September 2015 - 07:22
Marielle :
hey Renate,
zo te lezen heb je heb je het goed naar je zin
Succes met je stage en daarnaast lekker genieten .
grtjes Marielle [KPN}