1e vertrekkers, 2e aankomst! - Reisverslag uit Skíathos, Griekenland van Renate Jong - WaarBenJij.nu 1e vertrekkers, 2e aankomst! - Reisverslag uit Skíathos, Griekenland van Renate Jong - WaarBenJij.nu

1e vertrekkers, 2e aankomst!

Door: renatedejong

Blijf op de hoogte en volg Renate

12 Mei 2011 | Griekenland, Skíathos

Eergisteren om 07.50u moest ik vertrekken naar de haven omdat om 08.05u er mensen vanaf Skopelos en Alonissos zouden komen die of naar huis gingen (via het vliegveld op Skiathos) of hun vakantie verder vieren op Skiathos. Dus ik daarheen… Jay & Heidi moesten al om 07.30u opgehaald worden door de transferbus die dan de mensen vanaf de accommodatie naar het vliegveld zou brengen… Maar toen ik naar de haven liep kwam ik hen tegen, ze waren nog steeds aan het wachten op de bus! Die was blijkbaar niet geregeld of zo… Op z’n Grieks.
Maar ik door naar de haven, alles ging prima. 4 personen moesten met de bus van Jay mee, dus zij moesten even wachten en 11 mensen moesten met mij mee naar de accommodaties.
En eenmaal de mensen afgedropt te hebben, bleek dat de bus waar ik in zat door moest naar Koukounaries (andere kant van het eiland) en pas rond 10u minimaal terug was naar de luchthaven waar ik eigenlijk meteen heen moest. Dus ik een collega gebeld en die stuurden Andrew (een collega) om mij op te halen, ik blij! & door naar de luchthaven.
Daar mensen die terug naar Nederland gingen geholpen met inchecken en de douane zooi. & daarna gewacht op de nieuwe gasten die met het vliegtuig kwamen!
Deze keer: OP TIJD!
Toen kwamen de gasten bij ons… Toen kwam HET probleem, de enveloppen… Er waren wat enveloppen verdwenen. Nou ja, achteraan in het clipboard van Jay zaten nog wat enveloppen maar die waren verstopt achter andere blaadjes. Nou ja, een aantal mensen hadden dus (tijdelijk) geen envelop. Toen iedereen uit de bagage bandenruimte was, gingen we met 1 bus naar de haven en 1 bus naar de accommodaties. Ik ging met de haven bus mee. Jay & Heidi met de andere bus.
Het verliep allemaal prima bij mij, alleen 2 mensen hadden hun vlucht geannuleerd o.i.d. Dus kwamen niet opdagen, nou ja. Geen probleem verder. Beter een ticket te veel voor de boot dan 1 ticket te weinig! Al zou dat ook zo opgelost worden volgens mij.
Nadat alle mensen in de boot waren ging ik terug naar het kantoor. Daar zag ik Jay en die zei meteen: de enveloppen waren gewoon in m’n clipboard die ik bij had! OEPS! Nou ja, van fouten moet je leren toch!
Verder had ik van 13.00u tot 17.30u vrij en daarna zou ik eigenlijk tot 9u moeten werken… Toen ik terug kwam op kantoor, moest ik alle enveloppen aan de juiste gasten geven. Op zich vond ik dit niet zo heel erg, want ik had wel wat te doen! Hier heb ik zo’n 2,5u over gedaan en daarna kwam ik terug op kantoor en mocht ik alweer ongeveer naar huis van Marion.
Daarna heb ik een broccoli pizza op en zijn we weer gaan internetten op het terras bij de Corner Café!

Gisteren deden we de welkomstbijeenkomsten, we hadden er 4 te doen. Jay en ik spraken af dat we er ieder 2 zouden doen. Het ging prima & de gasten waren tevreden!
’s Avonds hadden we weer een (gratis) etentje in een mooi hotel bij Koukounaries! Ik koos biefstuk en we hadden ook een aantal voorgerechtjes, ik proefde best veel & ik vond het zelfs niet verkeerd!
Na het eten had ik m’n maag goed gevuld en rond half 12 lagen we in bed!

Verder zijn we vandaag langs alle accommodaties gegaan en met de nieuwe gasten hebben we 3 excursies geboekt, dus al een goede verbetering ten opzichte van vorige week! Helaas nog geen auto’s verhuurt, maar alles op z’n tijd!
Aangezien we nu de accommodatie bezoekjes één dag na de welkomstbijeenkomsten doen, kunnen de mensen ook nog niet echt veel nadenken over wat ze precies willen. Daarom gaan we de accommodatie bezoekjes verzetten na de zaterdag i.p.v donderdag! Zo hebben Jay & ik voortaan ook samen vrij (vanaf volgende week waarschijnlijk).
Deze week heb ik nog zaterdag vrij & Jay zondag!
Verder heb ik nog te vertellen dat de Grieken zeggen dat het vanaf morgen / overmorgen beter weer wordt, en langzaam naar de 25 graadjes gaat! Heerlijk dus!
Nu zitten we weer bij de Corner Cafe aan de nieuwe haven van Skiathos-stad, naast ons geliefde vuurtje met een hot-chocolate!
Verder heb ik vandaag een mot gevangen, het was een heel avontuur, hij zit nu (levend) in m’n prullenbakje met al m’n gebruikte wc-papier (aangezien je die hier in Griekenland natuurlijk NIET door de wc mag spoelen)! Dus straks eens kijken of hij nog steeds leeft… Ik hoop van niet. Gekke beesten hier allemaal! Ook de spinnetjes houden van mijn kamertje, maar ik niet van hen. Dus ik overwin keer op keer m’n angsten en vermoord ze! Ik snap ook echt niet waarom die spinnen bij mij naar binnen willen… Heeft iemand hier de oplossing voor?
Nou ja, morgen mogen we om 10.00u beginnen en moeten we taxi’s aanhouden op het vliegveld terwijl andere hostesses dat ook doen, ik vond dat vorige week erg leuk en het ging prima! Dus hopen dat het morgen ook zo zal gaan! Maar komt goed. Verder heb ik zaterdag vrij, ’s avonds wat gratis drankjes bij Rock ’n Roll en misschien naar Sol Levante voor het Eurovisie songfestival, Jay & ik vinden er allebei niet veel aan, maar er gaan veel collega’s heen… Zondags alvast weer dingen voor de volgende aankomende gasten regelen en maandag ook!
Ook wil ik m’n team nog even mede delen dat het allemaal prima lukt als jullie begrijpen wat ik bedoel!

Nou, dat was het wel weer vind ik, heel verhaal dus goed zat!

Yassou!

• 12 Mei 2011 - 19:25

Marion:

Hoihoi,

Erg leuk Renate om zo steeds van jullie twee te lezen hoe goed julle het daar maken. En inderdaad is wel zo gezellig als jullie samen vrij zijn.
    Wel jammer dat die paar graadjes die er bij ons af gaan elke dag er bij jullie bij komen. Moeten we toch iets beter verdelen. Hihi

Groetjes en heel veel succes vanuit Empel

• 12 Mei 2011 - 19:32

Renate De Jong:

Hee Marion!
    Die graadjes hoger hadden jullie de afgelopen weken, dus nu krijgen wij ze! Lijkt me wel eerlijk verdeeld toch? Haha! Wellicht krijgen jullie van de zomer ook nog wel een paar graadjes extra van hier! Dan zullen we blij zijn als er een paar graadjes af gaan zeggen de Grieken hier! Maar, we zullen zien!
    Kalinichta!!!

• 12 Mei 2011 - 21:19

Adriënne:

Heey nichie,

je hebt het volgens mij goed naar je zin daar in Griekenland!
    Mooie verhalen en Leuke Foto's! Echt een vakantie gevoel, voor jou ietsjes minder misschien, maar niet veel :P, omdat je toch aan de arbeid moet.
    I'm watching you, hahahaha!

X

• 13 Mei 2011 - 19:38

John En Helma:

je kent ons niet maar wij zijn vrienden van de ouders van jay
    je schrijft heel leuk dus gaan wij jouw ook volgen groetjes joh en helma
    kalinigta

• 13 Mei 2011 - 19:44

Renate De Jong:

Hahaha, ik dacht net al toen ik een mailtje kreeg over een reactie op m'n waarbenjijnu... : John & Helma, hmm die ken ik niet...
    Maar leuk dat jullie mij ook volgen!

• 16 Mei 2011 - 11:20

Helga Achten:

Nou mooi strand hoor nu nog wachten tot het beter weer wordt voor te werken is dit natuurlijk niet heel erg. Als het te warm wordt dan wil je te veel zwemmen denk ik. Jullie doen het volgens mij wel goed daar, je moet het tenslotte zelf toch allemaal een beetje uitzoeken nou succes verder en tot hoors. Groetjes Helga

• 16 Mei 2011 - 13:56

Sandra Kingma (KPN):

Hoi Renate,

Zo wat een leuk verhaal om te lezen. En wat leuk dat jullie je goed vermaken. Geniet maar lekker van het weer, en van je vrije uurtjes.
    Groetjes Sandra